Čaje pro dobré zažívání

Čaje pro dobré zažívání


Čím svlažit hrdlo, když vás trápí zažívání, žaludek, plynatost nebo průjem? 
Ideální jsou bylinkové čaje. Tady je tip na pár z nich, které vám nejen prospějí, ale i zachutnají. 

Zázvorový

Zázvor působí jako spolehlivý zahřívač metabolismu. Díky své desinfekční schopnosti zbaví trávicí soustavu nezvaných hostů. Závor redukuje hladinu cholesterolu v krvi, doporučuje se při nachlazení a je prospěšný např. i při bolestech kloubů.  

Mátový

Peprmint, látka, díky níž má máta oblíbenou větrovou příchuť působí nejen pro osvěžení dechu. Zmírňuje kyselost žaludečních šťáv a napomáhá zklidnit podrážděný žaludek. Máta je také přínosná během průjmů, působí  desinfekčně. 

Fenyklový

Fenyklový čaj zvolte v případě, že vás trápí nadýmání. Fenykl pohladí bříško i nejmenším, které plynatost trápí velice často. Mimo jiné fenykl podporuje tvorbu mateřského mléka. Jeho chuť je navíc přirozeně nasládlá a pokud nemáte rádi sladké čaje, rozhodně si jej neslaďte. 

Mateřídouškový 

Koliky, plynatost a podrážděný žaludek, to vše umí řešit mateřídouška. Pokud vám je příjemná její typická vůně, kterou získává díky obsaženým silicím, pohladí vás i na duši. 

 

Zmíněné čaje jsou nejen léčivé, ale i chutné, proto po nich sáhněte v případě prevence, nebo jen na zahřátí. Tak na zdraví!

Zpět na všechny články

Články