Pomazánka, která prospěje vašemu trávení

Pomazánka, která prospěje vašemu trávení


Červená řepa je jedním z nedoceněných druhů zeleniny. Obsahuje obrovské množství zinku, jódu, železa a mědi. Stopové prvky společně s kyselinou listovou vydají za omlazující kosmetický rituál. Proto na ni nezapomínejte ve svém jídelníčku hlavně vy, kdo toužíte být „stále mlád“.   

Řepa obsahuje: zinek, jód, hořčík, vápník, sodík a další substance jako saponiny, flavonoidy nebo přírodní sloučeniny dusíku. Její vlastnosti zlepšují funkce orgánů: pročišťují žlučník, ledviny a lymfatický systém. Nicméně jako u všech potravin platí “všeho s mírou”!  

Zdravá řepová pomazánka

Přinášíme vám recept na vynikající pomazánku, která vás nejen zasytí, ale je i vděčnou pochoutkou pro pohoštění návštěvy. 

Suroviny: 

  • 300 g vařené či pečené červené řepy 
  • Lučina nebo jiný pomazánkový sýr 
  • volitelně: lžíce jogurtu 
  • pepř a sůl 
  • stroužek česneku 

Postup: 

Řepu rozmixujte s Lučinou či jogurtem, osolte, opepřete a přidejte prolisovaný stroužek česneku. Řepa má sama o sobě sladkou chuť, tudíž se můžete těšit na kombinaci sladko-slano-kyselé chuti. Ať už se rozhodnete kombinovat pomazánku s pečivem či zeleninou, věřte, že bude mít úspěch za všech okolností!  

Zdobit můžete i ořechy, které s řepou fantasticky ladí! 

Zkusili jste náš recept? Chutnal vám? Dejte nám vědět na www.facebook.com/zdravezazivani/ a podělte se s námi o vaše recepty na zdravé zažívání. 

Zpět na všechny články

Články